Kako se motivirati za reden tek?

Kako se motivirati za tek

Tek je ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije, a da bi z njim pričeli in se dovolj disciplinirali, da bi ta postal reden, je potrebne nekaj motivacije. Vsaj na začetku. Pravijo namreč, da je za razvoj neke navade, ki jo pričnemo smatrati za potrebo, dovolj tri tedne. Ko pridete enkrat do tega mejnika, prava motivacija ne bo več potreba. Takrat vam bo tek postal nekaj samoumevnega.

Nasveti za vztrajanje pri rednem teku

Kako se lahko prepričate, da boste tekli vsak drugi dan, ko pa se vam sprva ne ljubi niti vstati s kavča, kaj šele obuti v športne copate in iti ven? V nadaljevanju si preberite 7 nasvetov, s katerimi bo aktivnost postala mnogo lažja.

1. Zagotovite si zunanjo spodbudo. Da boste tekli, povejte prijateljem, sodelavcem, partnerju. Ti vas bodo priganjali, prav tako pa ne boste odnehali že samo zato, ker jim boste hoteli dokazati, da vam lahko uspe. Če bi obupali, bi lahko pokazali svojo šibkost …

2. Zagotovite si primerno družbo. Tecite skupaj z nekom, ki ima približno enake sposobnosti, da se medsebojno spodbujata in tekmujeta. Ko vam bo prijatelj pozvonil na vrata, gotovo ne boste rekli, naj gre sam, ker se vam ne ljubi.

3. Vsak teden se stehtajte in izmerite, tudi če preoblikovanje telesa ni vaš končni cilj. Lahko je spodbudno videti, koliko se je vaše telo izboljšalo.

4. Med tekom ne mislite na tek oziroma na to, kakšen napor vam predstavlja. Imejte pri sebi predvajalnik glasbe, da vam misli odplavajo drugam.

5. Kupite si novo tekaško opremo. Ko boste hoteli zanemariti tek, vas bo kljuvalo – saj menda niste toliko zapravili za opremo, ki bo ležala v omari?!

6. Tecite tam, kjer boste opazni. Občudovanje v očeh drugih vam bo dalo veliko nove energije.

7. Poznate sistem korenčka in palice? Če tečete, si lahko privoščite nekaj prijetnega. Če ne tečete, si dajte neprijetno kazen. Na primer: če tečete, lahko pojeste pecivo, če ne tečete, morate zlikati kup oblačil.

Prispevek lahko enostavno deliš s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja