Tekaški copati priznanih proizvajalcev

Tekaški copati

Radi tečete, a je vaša stara tekaška obutev že poškodovana in povsem dotrajana? Morda pa šele pričenjate s tekom in ne veste, katere tekaške copate izbrati? Tek je v zadnjih letih vedno bolj priljubljena športna aktivnost. Pri tem pa se je potrebno zavedati dejstva, da lahko nepravilna obutev vodi do bolj ali manj resnih poškodb. Prav zaradi tega si je potrebno pred nakupom vzeti dovolj časa in dobro razmisliti.

Tekaški copati predstavljajo neposreden stik med stopalom in podlago, po kateri tečete. Tako se pri vsakem koraku na telo prenašajo sile, ki so večkratnik vaše telesne teže. Zato pravi model tekaških copat izberite glede na svojo težo, stopalni lok ter postavitev stopala. Ne smete pozabiti tudi na količino in hitrost teka.

Odločite se za priznane proizvajalce in preverjene modele

Tekaške copate vedno kupujte popoldne, ko je noga bolj zatečena in s tem tudi večja. Veliko bolje bo, če si boste priskrbeli za pol številke večjo obutev od tiste, ki jo običajno nosite. Spredaj, pred prsti, naj bo 1,5 do 2 cm praznega prostora.

Nikar ne izberite najcenejšega modela tekaških copat, ki vam pride pod roke. Tekaška obutev mora ustrezati številnim zahtevam. Tako morajo copati biti kakovostni in vzdržljivi, saj jih ne boste menjali na mesec ali dva. Če boste svoj denar vložili v kakovosten par tekaških čevljev, boste lahko v njih še dolgo trenirali.

Za nasvet lahko vedno povprašate prodajalca. Mi pa vam v nadaljevanju predstavljamo tri modele tekaških čevljev priznanih proizvajalcev.

Salomon čevlji SONIC Aero

Novi Salomon SONIC Aero čevlji so popolna izbira za vse, ki imajo daljše treninge ter tečejo tako, da potrebujejo več udobja in blaženja. Ti čevlji so izjemno udobni, imajo nizko težo ter učinkovito uničujejo vibracije. Njihova posebnost je visoko odziven vmesni podplat Energy Cell +, s pomočjo katerega boste prav na vsakem koraku občutili izjemen povratek energije.

Tekaški copati Salomon SONIC Aero

Da bodo vaši pristanki še mehkejši, poskrbi dodana zmes OPAL, ki je zelo lahka ter vzdrži tudi skrajne temperature. Združeno delovanje obeh materialov se imenuje VIBE tehnologija, ki poskrbi za manjše vibracije ter zmanjšuje utrujenost na dolgih tekih. Tako bo vsak vaš korak usklajena igra blaženja in odzivnosti.

Brooks čevlji Glycerin 16

Če želite teči po trših podlagah ter obenem občutiti izredno udobje in visoko stopnjo blaženja, potem bodo za vas kot nalašč nevtralni tekaški copati Brooks Glycerin 16. Pri oblikovanju teh copat je proizvajalec mislil na vse. Tako je uporabil novo inovativno blaženje DNA Loft, ki omogoča, da copat aktivno prilagaja svojo trdoto in prožnost.

Tekaški copati Brooks Glycerin 16

Še ena čudovita lastnost: stopnjo blaženja bo čevelj prilagajal glede na težo tekača in hitrost teka. Prilagojena konstrukcija podplata omogoča zelo prijeten pristanek na peti ter ugoden prehod s pete na prste. Te copate priporočamo vsem nevtralnim tekačem, ki tečejo po trših površinah ter zahtevajo maksimalno udobje pri teku.

Newton Running čevlji Fate 2

Tekaški copati Newton Running Fate 2 so popolna izbira za tiste, ki se s svetom teka šele spoznavate. Za vas so oblikovali nevtralen tekaški copat, s katerim boste hitro razvili pravilno in učinkovito tehniko teka. Tehnologija Action/Reaction vam bo z vsakim tekaškim korakom vračala energijo. Poleg tega vas bo vzpodbujala, da boste tekli hitreje.

Tekaški copati Newton Running Fate 2

Proizvajalci so kar nekaj pozornosti namenili tudi brezšivnemu oblikovanju ter zračnemu, mrežastemu materialu na zgornjem delu čevljev. Zato se vam bodo tekaški copati popolnoma prilegali ter nudili visoko udobje ter zračenje stopal. Popolna izbira za vsakodnevne treninge!

Vsi predstavljeni modeli so vam na voljo v specializirani športni trgovini Extreme Vital.

Prispevek lahko enostavno deliš s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja